därför är kvinnor otrogna ?

I en gammal bok av Robin Baker som heter "Spermakriget: Otrohet, sexuella konflikter och andra sängkammarkrig" 
får man förklaringen till varför man och kvinnor är otrogna.
 "Hur kommer det sig att vi, mitt i ett mycket lyckligt och tillfredsställande förhållande, ibland känner en så stark drift att vara otrogna?" Ja varför män är otrogna vet vi ju redan: ju fler parningar med olika partner desto fler barn. Visserligen tar han inte hand om alla, men det kan kvinnorna göra, ofta med någon ovetande man som tror det är hans.

Författaren beskriver flera uppdiktade scener. De är grundade på vad forskningen kommit fram till, påstår han. Detaljerna kommer från nyheter och författaren och hans vänner och släktingar upplevt. De är rena synopsen till en porrfilm. Eller vad sägs om denna:

En kvinna och hennes man har två barn tillsammans. Han vill gärna ha ett tredje men hon vill inte ha fler med honom eftersom han är sjuklig. Därför äter hon p-piller och tvingar honom ändå att använda kondom. När han är bortrest några veckor slutar hon äta p-piller. Hon ligger med hans chef (som tittade in för att fråga om hon hört från sin man) och även med den unge fönsterputsaren. När mannen kommer hem "glömmer" hon att säja att han ska använda kondom. Nio månader senare får de sitt tredje barn. Mannen tror det är hans, frun vet att det är chefens eller fönsterputsarens. Varför uppträdde hon som värsta slampan (som hon inte gjort förut och inte heller senare?) Jo, hon ville ha en alfahanne som far till sitt sista barn. Mannen hade genom sin sjuklighet visat att han inte var nån sån. Chefen däremot är givetvis en alfahanne, det bevisas ju av att han är chef. Och fönsterputsaren var ung och stark.

Det brukar säjas att det lönar sej för kvinnor att vara trogna för att mannen ska stanna hos henne och försörja barnen. Men vad som gäller är att kvinnan låtsas vara trogen men är otrogen med en alfahanne så fort hon får chansen.

Och alla otrogna kvinnor och män lever lyckliga trots el pga sin otrohet. Om de inte blir påkomna förstås, men det blir de flesta inte.

Slutsats: Det är de som otrogna och duktiga på att ljuga som sprider sina gener mest. Den tillgivne fadern som avstod från otrohet trots att han frestades för att han absolut inte ville att det skulle bli skilsmässa och förlora sin son, ja han är givetvis inte alls far till den älskade sonen. Det är själva målet för undersökningen att visa vilka reproduktiva strategier som är framgångsrika. Författaren tackar i förordet sin fru, som väntade deras andra barn medan han skrev boken. Man undrar cyniskt hur han kan vara säker på att det är hans barn. Jo, det finns en förklaring till det i boken. Alfahannars honor är trognare än andra kvinnor. De har ju redan en alfahanne som är far till sina barn. Fast visst förekommer det en riktig slampa som lyckas fånga en alfahanne men ändå är otrogen och också får barn med andra hannar. Men givetvis är dessa fäder också alfahannar."

Forskningen har förresten visat på fåglar (t ex flugsnapparen) som beter sej precis så här. En hanne och en hona bildar par och försörjer ungarna. Hannen är otrogen och befruktar andra honor men han hjälper inte till med de ungarnas försörjning. Å andra sidan är hans egen hona också otrogen i smyg när hon får chansen, så alla hans ungar är inte hans. Att människan är lösaktig vet vi ju men att man inte ens kan lita på fåglarna!



Vet inte vart jag står i det här eftersom vissa människor är otrogna ändå bara för spänning, lust eller bara för att dom är svin helt enkelt.  Men jag tror absolut att människan styrs av sina instinkter även idag. Som för flera tusen år sedan.
Sen om man gör valet att vara otrogen eller inte beror på ens karaktär helt enkelt. I mina ögon kan du inte vara trogen och det finns ingenting som heter monogami, det ligger inte i våran natur.

Kommentarer
Postat av: THOWE

intressant läsning... absolut. svårt ämne att debattera om, det går liksom inte att bara säga "otrohet är fel"!

2008-07-04 @ 16:00:11
URL: http://thowes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0